Skarpe knive fra Japan

Japanske Køkkenknive

Illustration for article titled Skarpe knive fra Japan
Advertisement

Knive som er produceret i Japan, er generelt væsentligt anderledes end traditionelle europæiske knive. Det stål som anvendes i japanske køkkenknive er meget hårdt, hvilket betyder at disse knive kan slibes helt utroligt skarpe.

Selve vinklen på knivbladet på knive fra Japan, er som udgangspunkt slebet i en 15 graders vinkel.

Advertisement

Europæiske knive er derimod slebet i en vinkel på 45 grader, og oftest produceret i rustfrit stål. Forklaring på at europæiske knive generelt er udført i en væsentligt lavere kvalitet end japanske køkkenknive, er simpelhen den, at knivene skal kunne tåle en hårdhændet behandling og samtidig kunne klare en tur i opvaskemaskinen.

Hvis man ønsker at kunne udskære sine fødevarer i en meget høj kvalitet, så er europæiske knive ikke det korrekte valg af køkkenknive. Et rent snit med ekstrem præcision, kræver virkelig skarpe knive. Man bør derfor med altovervejende sandsynlighed, konsekvent vælge at benytte japanske køkkenknive til madlavning af denne karakter. 

Advertisement

En anden klar fordel ved at benytte japanske køkkenknive, som første valg til al udskæring, er at disse knive er meget lettere at slibe skarpe igen.

I modsætning til europæiske knive, så kan japanske knive slibes meget hurtigt skarpe igen på velegnet slibesten. Naturligvis bør denne slibesten altid være en original japansk slibesten, fra typen af de såkaldte “vådslibesten”.

Advertisement

Det er meget vigtigt at man ikke falder for tilbud på internettet, hvor det jo desværre vrimler med forskellige slibesten i virkelig dårlig kvalitet. Det anbefales at man køber en slibesten i den lidt dyre ende, så man er helt sikker på at selve slibestenen ikke bare smuldrer væk over tid.

Køb altid japanske slibesten og ikke slibesten som er produceret i Europa.

Hvis man ellers sørger for at vedligeholde sine japanske køkkenknive med vegetabilsk olie og sliber dem med jævne mellemrum, så har man som et resultat der taler helt for sig selv:

Ultra skarpe køkkenknive i perfekt kvalitet!

Share This Story

Get our newsletter